Koekie

van eigen deeg

Alles wat je moet weten over het heerlijke stuk vlees genaamd picanha

Leuk dat je mijn blog wilt lezen over ‘picanha’, een stuk vlees dat misschien niet zo bekend is bij iedereen, maar zeker de moeite waard om te proberen. In deze blog zal ik je alles vertellen wat je moet weten over picanha en geef ik je een aantal lekkere recepten om te proberen. Dus, laten we beginnen!

Wat is picanha?

Picanha is een prachtig stuk vlees dat afkomstig is van de bil van de koe. Het komt oorspronkelijk uit Brazilië en is daarom ook wel bekend als ‘Braziliaanse staartstuk’. Het wordt vaak gebruikt voor de Braziliaanse churrasco BBQ, waar het wordt geserveerd in dikke plakken en op smaak gebracht wordt met zeezout en knoflook. Het is een van de meest malse en sappige stukken vlees die je ooit zult proeven.

Hoe bereid je picanha?

Picanha is eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden. Het is het beste om het vlees op kamertemperatuur te laten komen voordat je het gaat bereiden. Kruid het vlees met zeezout en zwarte peper en grill het vervolgens op middelmatige temperatuur tot het gaar is. Het is belangrijk om het vlees regelmatig om te draaien om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig gaar wordt. Je kunt het ook in de oven bereiden. Het is net zo makkelijk, het enige wat je hoeft te doen is het picanha in de oven leggen, bestrooien met zeezout en zwarte peper, en bakken op 180 graden Celsius, tot het gaar is.

Recepten met picanha

Picanha is zo veelzijdig dat er verschillende manieren zijn om het te bereiden. Een van mijn favoriete manieren is om het te kruiden met chimichurri-saus. Deze Argentijnse saus is gemaakt met peterselie, knoflook, olijfolie, rode wijnazijn en gemalen rode peper. Het is de perfecte smaakmaker voor het malse vlees.

Een andere heerlijke manier om picanha te serveren is op een bedje van gegrilde groenten en aardappels. Snijd je favoriete groenten in stukken en leg ze op de grill samen met de aardappels. Kruid vervolgens de picanha met zeezout en peper en leg het op de grill. Als alles gaar is, kun je het serveren met een frisse salade.

Picanha is een heerlijk stuk vlees dat niet mag ontbreken op jouw BBQ of in je oven. Het is makkelijk te bereiden en zeer veelzijdig. Je kunt het op verschillende manieren op smaak brengen en serveren. Maak indruk op je gasten en probeer dit heerlijke stukje vlees meteen uit. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij The Meat Lovers.